Ja daar zijn we weer. Vorige week werd er aangekondigd dat er op deze pagina iedere week een tip wordt gepubliceerd voor een auti-vriendelijke Sinterklaastijd.

Dit keer een tip over het fenomeen ‘schoen zetten’. Dit levert vaak veel spanning op. Kinderen die niet kunnen slapen omdat er misschien een piet langskomt in het midden van de nacht, of kinderen die om de minuut vragen wanneer ze nu eindelijk hun schoentje mogen zetten.

Vorige week hebben we aangeraden om een mooie aftelkalender te maken. Aan deze aftel kalender zou je ook de dagen kunnen toevoegen wanneer de schoen gezet mag worden. Zo wordt het visueel en overzichtelijk. Mocht je dan nog de vraag krijgen wanneer de schoen weer gezet mag worden, verwijs dan naar de kalender. Hang hem eventueel in het zicht, of op een afgesproken plaats, zo dat ze het zelf ook kunnen checken.

Mocht het nachtelijke bezoek van piet een probleem zijn, probeer het dan eens door eerder op de avond de schoen te zetten (bijvoorbeeld voor het tanden poetsen, tijdens het omkleden). En vul hem voor het naar bed gaan. Zo heeft iedereen weer een goede nachtrust en dat maakt de Sinterklaas periode nog gezelliger.

Tot volgende week!

Sinterklaas kapoentje

U zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *