Het uiten van basis emoties kan voor veel kinderen, jongeren en soms ook volwassenen erg lastig zijn. Zeker nu, in een tijd waar steeds meer en meer mensen mondkapjes dragen wordt dit nog lastiger om deze te herkennen.

Maar naast de basis emoties zijn er natuurlijk nog een tal van andere emoties, zoals bijvoorbeeld: rechtvaardigheid, bezorgdheid maar soms ook haat. Een veel terugkerend iets wat we in de praktijk zien is dat er wel geweten wordt wat deze complexe gevoelens ‘woordelijk’ betekenen, maar niet herkend worden. Niet bij zichzelf, en niet bij anderen.

Om thuis aan de slag te gaan met het inzichtelijk leren maken van deze emoties heeft ‘Onderwijs maak je samen’, een mooie poster gemaakt die je gratis kunt downloaden. Hij ziet er misschien voor de jongeren en volwassenen wat kinderachtig uit, maar het effect wat deze poster heeft op het leren herkennen van complexe emoties is bij bijna iedereen positief.

Je kunt de poster via onderstaande link downloaden:

https://www.onderwijsmaakjesamen.nl/uploads/2020/05/PP-Binnenstebuiten.pdf

Het kan natuurlijk zo zijn dat deze poster niet helemaal aansluit bij de gevoelens die jij wilt leren herkennen, of die U uw kind wilt leren. Neem dan even contact met ons op en dan kijken we samen verder!

Veel succes en leerplezier met deze poster!

Complexe emoties inzichtelijk maken

U zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *